Despre cum sa armonizam culorile_partea III

ScreenShot012  ScreenShot013  ScreenShot014

Am scris in posturile anterioare aici si aici despre culorile principale, secundare, complementare si despre armoniile de culoare. Ce sa purtam si ce nu, cum sa ne asortam imbracamintea sau culorile in casa.

In postul acesta am sa va spun cum fac eu cand am nevoie de inspiratie in ceea ce priveste culorile: intai, cand doresc sa asortez doua sau mai multe culori incerc sa nu ma abat de la regulile enumerate in posturile anterioare, Despre cum sa armonizam culorile_partea I si II.

Aici cateva siteuri unde ne putem juca un pic cu armoniile de culoare. Color blender e preferatul meu, dar si Colors on the web. Oricum, le puteti incerca pe toate sa vedeti care va place mai mult. Treaba cu culorile e in felul urmator: cu cat aveti mai multa cultura vizuala, mai multa experienta in ceea ce priveste asortarea de culori, cu atat mai bine. Pentru asta e suficient sa trageti cu ochiul la cateva colectii de moda de la Paris, Milano sau New York sau la postul FTV ( fashion TV ).

Pe  Style.com gasiti o sumedenie de colectii care va pot inspira. Si iata cum fac eu: iau o fotografie de moda de pe catwalk cu care ma simt bine si o deschid intr-un program de grafica. Preiau culorile de acolo si mi le pastrez intr-un folder unde am mai multe combinatii de culoare. O data acestea adunate si vazandu-le des incep sa le memorez si automat le am in cap de fiecare data cand vreau sa incerc ceva mai indraznet.

Mai jos, pasii pe care ii fac. Am luat o poza dintr-o colectie Issey Miyake.

FASHION156-ISSEYMIYAKE2

Si mai jos, culorile scoase din aceste 3 tinute – armonii pe care le pun la pastrare, ca sa stiu data viitoare cum sa ma armonizez:)

111

Va astept cu postul urmator despre combinatii daring, pe care nu multa lume le-ar incerca!

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *