Magiunul de prune Topoloveni-un dulce sănătos

Pe vremea când bunica mea era încă în puteri reuşea din cele mai simple ingrediente să            prepare cele mai bune delicatese. Aşa se întâmpla şi cu prunele bine coapte , dulci şi aromate pe care le culegea cu mâna ei şi le transformă în “silvoiţă ” cum îi spuneam noi magiunului de prune.

Spala bine prunele , le scotea sâmburii şi le aşeza într-o căldare mare de cupru . Ceasuri bune amesteca bunica ca să nu se prindă magiunul iar eu mă învârteam cu nerăbdare în jurul focului. Îl mâncăm după ce se răcea pe pâine proaspătă alături de un pahar de lapte. Şi tare bun mai era.

Recunosc , eu nu am avut curajul să încerc să îl pregătesc. Nu am răbdare şi nici timp să stau să amestec ore în şir şi să sterilizez borcane. Nu cred că merită efortul de-a face eu magiun în casă când magiunul de prune Topoloveni are acelaşi gust şi textură cu magiunul pe care îl prepara bunica mea .

 

DSC00337_

Ştiaţi că magiunul de prune Topoloveni are un singur ingredient şi acela fiind prunele proaspete româneşti , netratate chimic ? Este 100% natural, fără aditivi alimentari ,fără zahăr adăugat şi este singurul aliment care se mai fabrică în România după o reţeta de pe vremea străbunicilor noştrii .Este recomandat chiar şi de nutriţionişti având efecte benefice asupra sănătăţii. Are efecte asupra oaselor, dinţilor, sistemului imunitar, nervos, previne constipaţia şi previne apariţia diabetului de tip 2.

Mie îmi place să-l mănânc pe pâine prăjită cu unt . Este un dulce sănătos şi 100% natural.

DSC00335_

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *